Icoon AED: een snelle schok kan een leven redden

AED: een snelle schok kan een leven redden

Wist je dat bij een hartstilstand elke minuut die verstrijkt zonder reanimatie en defibrillatie de overlevingskans van het slachtoffer met 10% vermindert? Stel je voor hoeveel levens er gered kunnen worden als er snel een AED-toestel beschikbaar is. Het is een race tegen de klok waarbij elke seconde telt. Met een AED-toestel aan je zijde kun je die kostbare seconden benutten en levens redden.
AED toestellen kun je bij ons huren of kopen.

  • AED toestel ORA Group

Waarom een AED-toestel van levensbelang is. 

Stel je evoor: uit het niets wordt iemand om je heen getroffen door een hartstilstand. Het is een angstaanjagend moment waarin seconden van onschatbare waarde zijn. Volgde jij een cursus EHBO en kan je het hoofd koel houden? Een AED-toestel helpt.

Wat moet doen als er iemand een hartstilstand krijgt en er is een AED-toestel in de buurt? 

Elk bedrijf, organisatie, gemeentebestuur dat zorg wil dragen van zijn medemens zorgt dat er minimum één makkelijk bruikbaar AED toestel aanwezig is. Het nut van een AED toestel moeten we niet meer bewijzen, de media staat vol met al dan niet jonge mensen die met een AED gered werden.

AED toestellen zijn bovendien fors in prijs gedaald (en verkrijgbaar bij ORA) zodat het heel toegankelijk is voor elk bedrijf, elke organisatie, elk gemeentebestuur, zelfs privé!

Wat is een AED apparaat? 

AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Klinkt indrukwekkend ... en dat is het ook! Een AED-toestel is een draagbaar apparaat dat levens redt door middel van elektrische schokken aan het hart bij een hartstilstand. 

Waarom heb je er een AED-toestel nodig?

Laten we eerlijk zijn, niemand wil nadenken over een noodsituatie waarbij iemands leven op het spel staat. Maar we kunnen de realiteit niet negeren. Hartstilstanden kunnen iedereen, op elk moment en op elke plaats treffen. Het kan je collega zijn, je beste vriend, buurman, of zelfs een voorbijganger die je nog nooit eerder hebt ontmoet. Met een AED-toestel in de buurt, heb je de kracht om het verschil te maken tussen leven en dood. Ook in een panieksituatie! Mensen zullen roepen en schreeuwen, her en der rennen maar mogelijks niet direct de juiste actie nemen.

ORA, preventieadviseurs met meer dan 12 jaar ervaring, weten als geen ander hoe belangrijk het is om een AED te hebben met een beeldscherm. Bovendien behoren de AED’s die je bij ORA koopt tot de top in Europa, vragen heel weinig onderhoud en kunnen onmiddellijk uitgelezen worden zodat je met de hulpdiensten het volledig cardiogram kan meegeven.

Waarom liefst een AED met beeldscherm? 

AED met beeldscherm: eenvoudig en intuïtief

Maak je geen zorgen als je denkt dat het bedienen van een AED-toestel ingewikkeld is. Deze apparaten met beeldscherm zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten. Ze zijn intuïtief en eenvoudig te gebruiken, zelfs voor mensen zonder medische ervaring. Ze begeleiden je stap voor stap door het proces, met gesproken instructies en visuele aanwijzingen. Het AED-toestel is jouw gids, jouw bondgenoot in de strijd tegen de tijd.

AED met beeldscherm: een investering in veiligheid

Het hebben van een AED-toestel in je omgeving is niet alleen een slimme zet, maar het is ook een investering in veiligheid. Of het nu gaat om een druk winkelcentrum, een sportveld, een school of een bedrijf, een AED-toestel creëert een gevoel van geruststelling. Het toont je zorgzaamheid en betrokkenheid bij de gemeenschap. Het laat zien dat je waarde hecht aan het welzijn van anderen. En bovenal kan het een leven redden - misschien wel dat van jouzelf.

Conclusie

  • Het is de ultieme tool in een noodsituatie, een race tegen de klok waarin elke seconde telt.
  • Het is eenvoudig te gebruiken, intuïtief en toegankelijk voor iedereen dankzij het geïntegreerde beeldscherm.
  • Het toestel kan onmiddellijk uitgelezen worden zodat de hulpdiensten het volledig cardiogram direct beschikbaar hebben.
  • Het is een investering in veiligheid en een blijk van zorgzaamheid voor anderen.
  • AED toestellen zijn fors in prijs gedaald zodat het heel toegankelijk is voor elk bedrijf, organisatie, gemeentebestuur, ja zelfs privé.

Kopen of huren ?

Beide formules zijn mogelijk.
Heb je tijdelijk nood aan een AED toestel tijdens je evenement, dan kun je een AED toestel huren voor een bepaalde periode. 
Bescherm je graag uw mensen permanent dan is kopen voor u de beste optie.

Contacteer ons vrijblijvend, we onderzoeken samen met u de beste optie. 

Meer info? Contacteer ons vrijblijvend:

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

We nemen je privacy ernstig. Lees onze policy.