13 Dec 2022

Een helm met kinband kan je leven redden.

Een helm met kinbandje is geen leiband, het kan jouw leven redden.

Elk jaar opnieuw worden wij bij nieuwe klanten geconfronteerd met medewerkers die een val van hoogte hebben meegemaakt en een serieus hersentrauma oplopen. De reden moet je niet zover zoeken: bij een val van hoogte blijft de helm niet op jouw hoofd zitten. Laat jouw hoofd nu net de kwetsbaarste plaats van jouw lichaam zijn. Een val van hoogte is er niet enkel in de bouw. Hoe vaak gebruikt men een ladder om iets te doen? Meer dan je denkt!

Bij een val van een ladder zal een helm met kinbandje ook een beduidend verschil maken.

Wanneer onze kinderen naar school fietsen zijn we de eerste om te zeggen: “zie voorzichtig hé”, doe je fluohesje en fietshelm aan.
We kijken zelfs of men het kinbandje van de fietshelm heeft dichtgedaan. Check. Maar wat doen we zelf als we eens “van de grond” mogen/moeten gaan? Op werven dragen we onze helm, vaak omdat het moet maar niet uit eigenbelang. Nochtans een helm met kinband heeft al verschillende keren zijn nut bewezen.  Je zal maar voor de rest van jouw dagen een ernstig hersentrauma oplopen en zwaar hulpbehoevend zijn. Jouw partner en kinderen hadden het anders gewenst, niet?

Veilig werken is een “EN” “EN” “EN” verhaal en niet omdat het moet.

Al onze ORA mensen dragen een helm met kinband. Een helm met kinband beschermt jou en vooral ook de mensen die elke avond opnieuw op jou thuis zitten te wachten. Zij verdienen het, niet?

Een helm met kinband is echt niet zoveel duurder als een gewone.

Vraag aan ORA welke de helmen zijn met het beste gebruikscomfort, garanties, … we helpen je graag. 

Onze missie is duidelijk: we willen arbeidsongevallen voorkomen en als er toch één gebeurt, zorgen dat het letsel beperkt is.

Een helm met kinband maakt echt het verschil tussen leven of dood, tussen hulpbehoevend of snel terug de “oude”.

Meer info nodig?

We helpen je graag. Stuur een mailtje naar management@oragroup.be of bel 056 42 40 42

 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

We nemen je privacy ernstig. Lees onze policy.