06 Feb 2022

Handig toch, een attest voor heftruck en/of hoogwerker op één uur tijd, niet?

De wetgeving is klaar en duidelijk: een ADEQUATE opleiding dient voorzien te worden. Dit kan zowel intern als door een opleidingsinstituut.

Het is de werkgever die de verantwoordelijkheid draagt welke opleidingen hij zijn werknemers laat volgen en hoe kwaliteitsvol hij deze opleidingen laat invullen.

Maw is het om het papiertje te doen of wil je dat jouw mensen ook bijleren, want geef toe, je bent nooit te oud om te leren.

Een adequate opleiding bestaat altijd uit een stuk theorie die aantoonbaar moet zijn en dan de praktijk die moet ingeoefend en afgetoetst worden cfr. de taken die jouw werknemer moet uitvoeren.

Maw is een opleiding van 4u voor een heropfrissing teveel gevraagd en gaan we dit even snel tussen de soep en de patatten geven?

Weet ook dat een attest vaak 5 jaar geldig is (wel duidelijk vermelden in jullie bekwaamheidsmatrix wat jullie frequentie van heropfrissing is en ook niet vergeten een update bij een significante wetswijziging, ander toestel, ...!). 

Een 4u heropfrissing voor een mobiel arbeidsmiddel waar er wekelijks ernstige en dodelijke arbeidsongevallen mee gebeuren lijkt mij geen overdreven luxe, niet?

Ik zou als werkgever weten wat kiezen en als preventieadviseur zou ik het juiste advies geven aan mijn baas.

Wat kies jij?

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

We nemen je privacy ernstig. Lees onze policy.