04 Nov 2021

Ontslag preventieadviseur

De aanstelling van een preventieadviseur kan, wanneer hij of zij niet de juiste klik heeft met jouw bedrijf, een dure aangelegenheid worden bij een ontslag door de werkgever.
Zelf al is de preventieadviseur nog maar net aangesteld of begonnen, bij een ontslag kan dit al snel enkele 10.000 €'s kosten voor de werkgever.
Daarom bezin eer ge begint.

Het is altijd moeilijk inschatten of de preventieadviseur zal "passen" in jouw bedrijfscultuur, missie en waarden. Preventieadviseur is een knelpuntenberoep maar daarom moet je niet te snel willen gaan.

Je kan jou tijdelijk laten begeleiden door ORA als preventieadviseur ad interim (interim management) zodat jij de focus kan leggen op de juiste preventieadviseur met de skills die echt nodig zijn voor jouw bedrijf. Het zoeken van een preventieadviseur kost vaak pakken geld, het zou zonde zijn om dan na een paar maanden opnieuw afscheid te moeten nemen en nogmaals een ontslagvergoeding van enkele 10.000 €'s te moeten betalen bovenop de selectiekost die je al betaald hebt aan een selectiebureau. Tot binnenkort bij ORA?

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

We nemen je privacy ernstig. Lees onze policy.