Opleidingskalender preventieadviseur Preventieadviseur niveau 2 specialisatiemodule (90u - 15 sessies)

Preventieadviseur niveau 2 specialisatiemodule (90u - 15 sessies)

Omschrijving en doel van deze opleiding

Elke organisatie is verplicht om een interne preventieadviseur aan te stellen. Deze moet op de hoogte zijn van alle wettelijke verplichtingen op het vlak van welzijn en veiligheid op de werkvloer. Bovendien moeten ze de nodige technische, organisatorische en mensgebonden kennis hebben om taken en opdrachten correct te kunnen vervullen. Bij ORA ben je hiervoor aan het juiste adres omdat wij deze langlopende opleiding verzorgen via onze praktijkgerichte docenten die nog elke dag in het werkveld staan en weten hoe het er op de werkvloer aan toegaat. De aangehaalde waargebeurde casussen zijn een meerwaarde voor de cursisten en kunnen ook in hun bedrijf voorkomen.

Programma

Telkens van 9u-12u & 13u-16u, met uitzondering van de vakantieperiodes. De specialisatiemodule kan je pas starten wanneer je geslaagd bent voor de multidisciplinaire basismodule.

De specialisatiemodule (15 sessies) start op 18/01/2024 en eindigt op 20/06/2024. De kostprijs voor de specialisatiemodule bedraagt 1.400 €.

Deze opleiding is erkend voor de KMO-portefeuille (tot 30% korting op de inschrijvingsprijs), Vlaams opleidingsverlof en opleidingscheques en eventuele subsidies via de sectorfederaties waarvoor ORA erkend is.

Aarzel niet ons te contacteren bij vragen. We voorzien graag een Teams meeting om een antwoord te geven op al jouw vragen.

Praktische info

Doelgroep

Iedereen die het attest preventieadviseur niveau II wenst te behalen en houder is van een getuigschrift hoger secundair onderwijs of hogere secundaire leergangen.

 • Preventieadviseurs niveau 3 die hun kennis veiligheid & welzijn verder willen uitdiepen.
 • Werknemers die vanuit hun bedrijf een opleiding niveau 2 mogen volgen en hoofd van de preventiedienst zullen zijn in een bedrijf groep B.
 • Werknemers die vanuit hun bedrijf een opleiding niveau 2 mogen volgen om de adjunct te zijn van een niveau 1 in een bedrijf groep A.  
 • Werknemers die vanuit hun bedrijf een opleiding preventieadviseur niveau 1 moeten volgen en de multidisciplinaire basismodule willen volgen bij ORA Academy omdat deze doorspekt is met praktische tips & tricks vanop het werkveld.

  Meer info over de groepsindeling van bedrijven (volgens artikel II.1-2 van de Codex) waaronder jouw bedrijf kan vallen: contacteer ineke@oragroup.be

Doelstelling

 • Het verwerven van een basiskennis omtrent welzijn en veiligheid op het werk via de multidisciplinaire basismodule.
 • Na deze opleiding ben je op de hoogte van de welzijnswetgeving en alle facetten van een praktijkgericht welzijnsbeleid binnen jouw bedrijf.
 • Je bent in staat om op individuele basis of in samenwerking met de hiërarchische lijn risico's te inventariseren, te evalueren en te borgen. 

Duur van de opleiding

 • Deze specialisatiemodule preventieadviseur niveau 2 duurt in totaal 90 u gespreid over 15 dagen. Je kan pas starten aan de specialisatiemodule na het slagen voor de basismodule. 

Docent

 • Al onze lesgevers zijn pragmatische experts in hun vakgebied, staan nog in het werkveld, scholen zich voortdurend bij en delen hun kennis op een praktijkgerichte manier. 
 • Onze jarenlange expertise als consultant preventieadviseurs in meer dan 350 bedrijven gebruiken wij om deze opleiding tot een hands-on opleiding te maken zodat je er meteen aan de slag mee kan. 

Onze ORA-basisdoelstellingen:

 • Een dynamische opleiding met veel interactie met de cursisten. We leren immers het meest van elkaar.
 • Een no nonsens-opleiding, we vertellen je zonder flauwekul, zonder overbodige opsmuk maar vooral ter zake en zonder omwegen wat de taken zijn van de preventieadviseur en hoe je dit in de praktijk het beste kan realiseren. De theorie wordt afgewisseld met praktijkgerichte, individuele oefeningen en groepsoefeningen. 
 • ORA Academy wil je ook voorbereiden als preventieadviseur op industrie 4.0 of de vierde industriële revolutie die nu reeds is gestart en de volgende jaren verder zal uitgerold worden.
  Technische innovatie en de nieuwe veiligheidsrisico’s gaan we hierbij niet uit de weg.
 • We leren je hoe je je preventiebeleid pragmatisch, planmatig en gestructureerd kunt uitrollen.
 • Na deze opleiding ga je niet alleen weten wat je taken zijn als preventieadviseur maar je zal ze ook kunnen toepassen in het werkveld.
  M.a.w. geen sloganmatige benadering van preventie maar vooral een hands-on opleiding doorspekt met oefeningen en praktische opdrachten.
 • ORA beperkt de groepsgrootte om zo onze gekende kwaliteit te borgen. Een compacte deelnemersgroep biedt de mogelijkheid om maximaal kennis en ervaringen (uit het dagelijks werkveld) te delen en te bespreken met elkaar. 

Annulatievoorwaarden

 • Indien je meer dan 1 week op voorhand annuleert, worden geen annulatiekosten gerekend.
 • Indien je minder dan een week op voorhand annuleert, worden 70 % annulatiekosten gerekend
 • Indien je de dag zelf annuleert, wordt de integrale deelnameprijs gefactureerd.
 • Indien een docent door overmacht ( ziekte,...) een sessie niet kan verzorgen, wordt u hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht en wordt gezamenlijk naar een nieuwe datum gekeken die voor alle partijen aanvaardbaar is.

Bespaar tot 30% op je inschrijvingsgeld. Maak gebruik van de KMO-portefeuille (DV.O227975).

KMO-portefeuille

Inschrijven

1.400 €

Selecteer een datum:
Inschrijven

Wens je de opleiding in-company en/of op maat te organiseren, neem vrijblijvend contact op met ORA Academy: 056/42.40.42 of via academy@oragroup.be

GETUIGENIS TGL CLEANING SERVICES

Ik had graag nog een dankwoord gegeven aan het ganse ORA team, jullie opleiding is een succes door de ervaring die jullie kunnen delen tijdens de lessen.

De theorie wordt omgezet naar levensechte ervaringen, in mijn ogen kan je geen betere les krijgen.

Bedankt voor de ervaringen en kennis uit te delen. Vanaf nu staat veiligheid voorop.

Virginie Vandenbroucke.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

We nemen je privacy ernstig. Lees onze policy.